2012-11-12

Krosnelė iš senos bačkos

Pasidariau antrą krosnelę nes kaip jau rešiau - nuo esamos šyla tik katilinė ir garažas. Namui pašildyti reikojo dar vienos. Kamino name nėra todėl laikinam naudojimui į ventiliacinį kanalą įleidau indėklą iš ventiliacinio metalinio cinkuoto ortakio 100mm. Suėjo du gabalai po 3m. Tai pačiais ortakiais per dvi alkunės pajungiau ir krosnelę. Visus sujungimus užtepiau psitoletiniu hermetiku kuris atlaiko temperatūra iki 1200 laipsnių.
Krosnelė iš storasianės bačkos. Išpjoviau dvi dureles pakūrai ir pelenams. Turėjau senų vyrių. Juos prikniedijau su nerudyjančio plieno kniedėmis. Į bačką, ratu prikroviau eilė stačių silikatinių plytų. Ant jų uždejau groteles. Tada prikroviau ratu dar dvi eiles stačių silikatinių plytų ir ant jų uždėjau skardos gabalą, kad ugnis neitų tiesiai į dūmtraukį. Dega! :) Trauka gera. Pirmu kūrimu užkaitinau bačką tiek, kad metalas švietė raudonai - tikslas buvo nudeginti ortakio cinką ir bačkos nešvarumus. Kvapelis buvo ne koks, teko name atidaryti viską kas atsidaro, kad prasivėdintų. Kitą dieną pakūrus kvapų nebuvo tik maloni šilumą :)


5 komentarai:

  1. Sveikas, noriu pasiteirauti, kaip laiko tas cinkuotas ortakis vietoj kamino, ar neišdegė? Aš irgi planuoju kažką panašaus pasidaryti. Pas mane būtu mažesne temperatūra, bet dėl to susidarytu kondensatas kuris griaužtu tą ortaki, kaip tau atrodo ar tie cinkuoti ortakiai bent puse metu atlaikytu?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labas. Prieš pasidarydamas jį domėjausi kaip jie laiko. Tai visi kas turėjo pasidarę sakė 1-2 metus atlaikydavo. Gal butų ir daugiau laikę, bet tą laikiną šildymą pasikeidavo į normalų. Neseniai mačiau kai žmogus buvo pasidaręs kaminą iš tokio ortakio, išvedžiotą ratais po visą namą (tipo didelis radiatorius). Žodžiu dūmtraukio ilgis kokį 30m :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mes galvojome apie granulinės krosnelės su ortakiais pirkimą. Bet vyras pradėjo dvejoti... Manau jūs nusimanote apie krosneles gal galite patarti kas vieno aukšto namukui tiktų? Ar granulinė krosnelė geras variantas?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kai prieis reikalas iki naujos gražios krosnelės. Visada padėsime Krosnelės

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ar turite planų keisti šildymo sistemą ateityje? Jei taip, tai į kokią? Ar tokiu atveju, naudotumėte akumuliacinę talpą?

    AtsakytiPanaikinti