2013-03-24

Pasiruošimas Ia. luboms

Vėl šalta, vėl betonuoti neįmanoma, tai ėmiausi Ia. lubų. Lubos bus gipsinės, nuleistos apie 16cm nuo juodlubių (perdangos). Nuleistos nes yra išvedžioti keli ortakiai svetainėje ir virtuvėje. Aukščio turiu pakankamai todėl lubos bus vieno lygio. Sistema tokia:

Grindys nebetonuotos, sienos netinkuotos, todėl šiam kartui pasiruošiau tik pirmojo karkaso laikikilius su pakabom. Tampiau šniurus, žymėjau skyles, grežiau, kaliau, jungiau. Sugaišau visą savaitgalį :), bet dabar jau ramu. Patogi ir gera sistema. Įsivaizduoju, kad turėtų labai lengva su tom pakabom lyginti lubas. Kaip bus ištikrųjų sužinosiu kolkas negreit, nes dar reiks ištinkuoti sienas prieš profilių dėjimą.


4 komentarai:

  1. Kokio aukščio lubos bus nuo grindų iki gipso, jei nepaslaptis?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Xm, keista, maniskiai Knauf CD-05 laikikliai atrode siek tiek kitaip t.y. kaip inkariukai.

    Beje, name rekuperacijos neplanuoji darytis? Veliau persigalvojus, bus sunkoka tai padaryti, kai apdaila jau padaryta.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Maniškiai ne knaufiniai. Šiaip knaufinių didžiuosiuose prekybcentriuse net neradau. Pardavėjai sakė, kad su šitais darpatogiau dirbti ir jie nelinkę persisukti profilyje. Kiek suprantu taip yra dėl to kad jie nėra tokie plokšti kaip pas knauf.

      Rekuperacija yra gerai. Nieko prieš ją neturiu, bet dėl finasinių sumetimų rekuperacijos nedarysiu. Namas paprasta, nepasyvus, oras ventiliuosis per 6 vent. kanalus. Dėja prarasiu per juos dalį šilumos kurios dalį rekuperatorius gražintų. Su tuo susitaikiau :) Kurensiu malkomis tai malkomis ir kompensuosiu tuos nuostolius.

      Panaikinti