2012-10-12

Stogo šiltinimas

Langų dar neturiu, bet kad nesedėt rankų sudėjus - šiltinu stogą. Pirmiausia kad vėjai neišpūstų vatos ir šiaip kad ji nedrėktų ir ateityje po apšiltinimą vėjai nevaikčiotų - tarp gegnių, prie laukinių sienu suklijavau polistirolą.


Toliau kemšu Rockwool Multirock 35 vatą. Tarpas tarp gegnių 58cm. Vatos plotis 61cm. Vatą kemšu dviem eilėm po 10cm storio, taip kad persidengtų vatos sujungimų siūles. Kad vata neiškristų prišaudau su špagatu.



Vėliau dėsiu skersai gegnių lentas. Į tarpus tarp lentų vėl vatos. Tik dar nežinau tai bus 5cm ar 10cm vatos. Atitinkamai ir lentų plotis. Tada garų izoliacija, elektra ir gipsas.

7 komentarai:

  1. Ar neisiveis tau grybas, berods pagal texnologijas negalima poruoti vatos su polisteroliu..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kito varianto nėra. Sienos šiltinimas bus su polistiroliu tai vata su juo nori nenori susijungs. Aš nelaukiau ir sujingiau iškart, nes nenorėjau palikti aktviros vatos išlauko, kad neišpūstų vejai ir t.t.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonimiškas2014-01-27 14:25

    Kaip supratau vatos du sluoksniai buvo po 10 cm? Kiekvieną sluoksnį atskirai prišaudei špagatu ar sudėjus du sluoksnius?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Mes taip pat statėme namą, ir dengėme stoga patys, viską darėme labai panašiai, tačiau vistiek konsultavomės su specais . Viską atrodo padarėme kokybiškai, tikimės kad po poros metų nesugrius ;D

    AtsakytiPanaikinti