2012-10-11

Sklypas, projektas, leidimas

Pradėsiu nuo to, kap pradžių pradžioje buvo sklypas 12a ir kelias iki jo. Sklypą įsigijau su pažadais, kad pardavėjas savo sąskita pasirūpins tuo, kad bus privesta elektra. Pažadais nesu linkęs tikėti, todėl prieš perkant, apsilankiau LESTO būsitnėje ir įsitikinau, kad tikrai vyskta elektros tinklų projektavimas ir artimiausiu metu jau bus žinomas rangovas kuris šiuos darbus atliks.
Sklypas greit tapo mano :)
Toliau ilgai ir nuobodžiai sekė tinkamo namo projekto paieška. Paieška baigesi tuo, kad buvo padarytas individualus namo projektas. Tai bus dviejų aukštų namas, bendro plotos 160kv.m., gyvenamo ploto 90kv.m.,  iš Arko M18 blokelių, garažas, terasa, gelžbetoninė perdanga iš plokščių, vienšlaitis skardinis stogas, namas apšiltintas 20cm polistirolu (dvisluosknė siena. Vaizdelis maždaug toks. Eigoje keisis langai ir stogelį virš terasos padarysiu per visą namo ilgį.



                           Dar neturėdamas projekto žinojau, kad sienos bus iš Arko blokelių apšiltintos polistiroliu. Atlikus krūvas finansinių analizių mant toks derinis gavosi pigiausias ir tvirčiausias.

Toliau sekė statybų ledimo gavimas. Nieko įpatingo ir sunkaus. Architektas padarė tvarkingą projektą, todėl leidimą gauti užtruko kelias savaites. 

1 komentaras:

  1. Idomu ar terasa turi buti itraukta i namo projekta ar ne? Noreciau salia namo tureti ir terasele, terasu stiklinimas butu ideliausias variantas, bet kazin ar pries tai turiu nurodyti toki statini projekte ar tiesiog galiu statyti be jokio leidimo? Noriu issiaiskinti, kad paskui netektu gailetis.

    AtsakytiPanaikinti