2012-10-12

Pasiruošimas langams

Kaip jau matėsi iš senesnių foto - sugalvojau langų nišas išklijuot ekstrudiniu polistiroliu 30mm storio. Gal bus šilčiau :) Laiptinės lango sonuose klijavau po 100mm polistirolio - buvo reikalas pasiaurinti.


6 komentarai:

  1. o kaip paskui angokrasčius iš vidaus apdirpsit, tinkuosit? Ar lips tinkas prie XPSo?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. aplink duris jau pasidariau. Putą pašiaušiau su dratiniu šepečiu, tada dar klijavau ekstrudinio tike kiek reikia, vėl pašiaušiau ir sudėjęs kampus užarmavau su armavimo mišiniu. Žožiu pašiaušus prikibs viskas ką klijuosi - gipsą putą, glaistą ir t.t.

      Panaikinti
  2. o ar tikrai šilčiau? matau kad yra tokių nuomonių, bet langininkai kažkaip abejingai į tai žiūri - sako, nėra skirtumo...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaži ar įmanoma patikrinti šilčiau bus ar ne. Su šildymu dar negyvenau. Logiškai mastant langos rėmo jungimosi su siūlė su mūrų paliega giliau (labiau paslėpta po fasadiniu polistirolu) tai šalčio tiltas pailgėja, atitinkamai mažiau ir šals. Be to šitas reikalas nėra kažkoks sudėtingas ar brangus - manau verta.

      Panaikinti
  3. Taip, gaunasi šilčiau, mažiau šalčio perduodama angokraščiui. Mano galva, tai vienas pigesnių ir paprastesnių lango montavimo būdų šiltam namui. XPS gali paprastai susiklijuoti pats, nereikia smarkiai permokėti už lango išnešimą į apšiltinimo sluoksnį langų montuotojams.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pas mane irgi greitai jua atkeliaus langai, bet meistrai dar nepradėjo jokių pasiruošimo darbų.

    AtsakytiPanaikinti