2013-04-01

Ia. grindų smėlio paruošimas polistirolo klojimui

Na va :) Pyliau vandens gausiai. Kitą dieną susidėjau atramas ir lyginau smėlį. Gavosi gan lygiai, bet kas bus kai su vibro plokšte pavažiuosiu - tai nežinau. Turbūt raiks ilgai ir nuobodžiai žaisti...
Darysiu kaip foto tik polistirolą ant pamato dėsis 5cm, o ne 10cm, žemiau pamato 2x5cm arba 3x5cm. Viso bus 3 arba 4 sluoksniai po 5cm (priklausys nuo to ant kiek dar pakris smėlis atlikus trombavimą).








14 komentarų:

  1. 4 sluoksnių tikrai nerekomenduočiau kloti, pagalvokite kaip parinkti teisingai putplasčio sluksnius, kad apsiriboti 2-3 sluoksniais.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Graičiausiai bus 3 sluoksniai. Su keturiais žaistis neturiu didelio noro. Pirmas storesnis 7-8cm, antras 5cm (jame bus vandantiekio vamzdžiai) ir paskutinis 5cm ant pamato.

      Panaikinti
  2. Toks klausimas iškilo, ar ne geriau būtų pirmiausia su vibro plokšte suvibruoti pagrindą tik po to lygintis, ruoštis pagrindą?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Įsivaiduoju, kad suvibravus šlapią smėlį - jis bus kietas kaip apfaltas ir tada jau bus sunku su juos kažką daryt. Ir dar jei pirmą vibruot , paskui lygint, tai vėliau vistiek reiks vibruot, nes be papildomo vibravimo turėsiu judintą, purų smėlį. Bet rėaliai, kaip viskas vyksta iš tikrųjų nežinau... :)

      Panaikinti
    2. Na jau kartą įrenginėjom grindis, tai viskas vienu metu buvo, suvibravo ir iš kart lygino, dviese dirbo. Paviršinis sluoksnis suvibravus liko vistiek paslankus, tad lyginti nebuvo sunku.
      Vandentiekio vamzdžius patogiau kloti storesniam polistirolo sluoksnyje, nes 5cm eps labai judės prapjautas kone kiaurai.

      Panaikinti
    3. O suvibravus ir palyginus vėl vibravo ar taip ir paliko? O 5cm puta nejudės nes ją tarp sluosknių suklijuosiu su klijavimo putom.

      Panaikinti
    4. Pas save grindis lyginau taip:
      Is pradziu daug maz isslyginom su lentom smeli, kur buvo perteklinis smelis ji isnesem lauk. Tada praejome su vibroplokste. Gruntas sedo nevienodai, vietomis atsirado idubimai, kur reikejo dapilti smelio. Todel vel visa pagrinda islyginom ir su vibro plokste dar karta praejome.

      Panaikinti
    5. Labai ačiū. Taip ir bandysiu daryti.

      Panaikinti
  3. analogiškai viskas buvo daroma, nukastas perteklinis smėlis, tada palygintas, suvibruotas ir galutinai išlygintas pagrindas.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Anonimiškas2013-04-03 15:07

    Sveiki,
    klausimas:
    -ar yra tikimybė, kad vibroplokstė suskaldė/sugniuždė kanalizacijos vamzdžius?
    -ką manote apie tokia veiksmų seką:
    1.vibravimas
    2.kanalizacijos klojimas
    3.suliejimas vandeniu
    4.lyginimas su "buldozeriu"/lenta
    -ar suliejus vandeniu buvo grunto susėdimas ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėl vamzdžių skaldymo tai nieko negaliu pasakyt. Turbūt priklauso kaip giliai jie pakloti. Man irgi dėl to neramu. Tiksliau ne dėl to kad suskaldys, o dėl to kad neištrauktų alkūnių. Kita vertus trombuojant turėtu viskas sėsti apie 2-3cm. Nėra daug.

      Siūloma veiksmų seka man nelabai patinka. Realiai turėsit apie pusmėtrį netrombuoto, o tik sulieto smėlio. Suliejus smėli jis man sėdo apie 1-2cm., bet vanduo tame smėlyje pasiskirsto nevienodai. Vienur daugiau kitur mažiau - žodžiu bėga kur jam lengviau.
      Siūlyčiau užkasinėjant vamzdžius pilti smėli ir iškart ant viršaus vandes. Manau tada trombuojant juodų grindų viršų jokių problemų neturėtų būti... Na bet aš ne specialistas tai aklai netikėkit :)

      Panaikinti
  5. Sveiki,
    kaip jus manot, ar baisiai blogai jeigu smeli islyginau neidealiai (yra kelios vietos kur kalniukas ir kelios duobeles). kokios galimos sitos "chalturos" pasekmes? is anksto dekui uz atsakyma.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas. Nemanau kad cia kazkokia tragedija, su betonu viską išsilyginsi. Kils nepatogumu sudejus puta, nes jis linguosis vaiksciojant, bet didziausia galimas minusas (jei bus sildomos grindys) kad ant kalniuko betono sluoksnis bus mazesnis, o duobej didesnis. Atitinkamai, netolygisi šils grindys.
      Ps mane irgi yra vietu kur puta vaikšiojant idumba, bet ... Aj bus gerai :) Saziningai stengiausi lyginti kiek jau isejo tiek...

      Panaikinti
  6. Anonimiškas2014-05-21 14:27

    Na tai kam čia tas vandenukas bėga !? Vanduo pagrindu nesutankina ! Is principo sutankinami tik smeliniai gruntai ! Studijuokit J. Simkaus vadoveli "Gruntu mechanika, pagrindai ir pamatai", Leidykla "Mokslas", 1984 m. Sekmes !

    AtsakytiPanaikinti